EP4

JUNY-2013

10-06-2013
Avuí ens ho hem passat d'allò més bé fent dibuixos de gran format al pati. Aquí teniu el resultat.
Balena

Peix

Pau

Copa

Cohet i planeta

Cara divertida

Peix

Casa

Dofins saltant al mar

Pluja

Dofí al mar

Cara

Casa



MAIG-2013

Estem coneixent a en Leonardo da Vinci. Hem descobert que era un home molt observador i curiós. Es feia preguntes i mirava d'esbrinar les respostes d'una manera científica.
Ens han cridat molt l'atenció els seus invents, molt avançats a la seva època. Hem volgut crear nosaltres també els nostres propis invents: Creativitat, treball de grup i mètode científic tot en un.
A les imatges podeu veure l'exposició que hem fet i el retrat dels grups, cadascú amb el seu invent.
N'hi ha de ben sorprenents!!





Volcà en erupció

Robot saltarí amb autopropulsió per comandament a distància

Línia que es marca per saber si la pilota ha entrat o no

Tren per transportar joguines

Tobogan per servir begudes

Volcà

Dispensador múltiple de begudes

Robot per disfressar-se i ballar

Electroiman

Volcà que erupciona

Tanc llençador de confeti

Tel·lefèric

ABRIL-2013

27-4-2013
En les filmacions podeu veure el resultat de la interpretació dels quadres "Flors en un gerro" i "Collage" de'n Henri Matisse, que ens quedaven per ensenyar-vos.



16-4-2013
Aquest és el nostre mural de'n Hernri Matisse acabat.




8-4-2013
Aquí teniu el nostre collage homenatge a en Henri Matisse.





1-4-2013
Aquesta manera de treballar ens és molt agraïda! Crear per nosaltres mateixos els colors que ens calen és una feina estimulant. En aquestes filmacions ens veureu en plena feina i el resultat final.





MARÇ-2013

13-3-2013
A la filmació ens podeu veure en plena feina. El més interessant és trobar els colors i "crear-los" nosaltres mateixos.



11-3-2013
Ja hem començat a treballar en la nostra interpretació d'una de les obres de'n Henri Matisse: Flors en un Gerro.
Aquí, en aquestes filmacions veureu la primera part: la situació dels elements en l'espai de la làmina amb el llapis.





4-3-2013
En aquesta activitat hem experimentat el que és el treball cooperatiu: acordar, decidir, escollir, mètodes diferents per prendre decisions, maneres diferents de portar a terme una tasca, preparació i posterior recollida del material, per què sorgeig un conflicte, diferents maneres de resoldre'l...
El primer ha estat un treball previ on hem anat anotant tot el que coneixíem sobre el treball cooperatiu. La segona part ha estat el posar en pràctica aquesta teoria. La tercera part era la confecció de la creació en sí mateixa: el fer la feina (molt divertit, per cert). I en l'última part hem fet la reflexió de com havia anat tot, com ens havíem sentit, quines dificultats hem trobat, com les podríem haver resolt, quin sistema de prendre decisions és el que porta menys conflictes...
Tot plegat molt interessant i enriquidor.
És una llàstima que només pugueu fer un cop d'ull al resultat final: Un parell de collages amb motius hivernals.





FEBRER-2013




















20-2-2013
Què en sabem de'n Henri Matisse? Hem estat veient alguns dels seus quadres i hi ha detalls que ens han cridat l'atenció.
Investigar, descobrir, compartir i contrastar informació, construir el nostre propi aprenentatge, fer-nos preguntes, treballar amb hipòtesis, deduir les respostes... Així és com aprenem junts. Ens voleu veure?









GENER-2013

29-1-2013
Ahir també vam descobrir que, a més de crear amb les tonalitats, també podem crear les tonalitats!!
Hem escollit un color i hem fet la gradació des del blanc fins el negre, passant pel nostre color escollit. Molt interessant!!




28-1-2013
La simetria és un altre dels elements en el dibuix. Volem compartir amb vosaltres l’expectació en el descobriment d'una creació simètrica.









21-1-2013
Hem ampliat la nostra expossició al passadís amb una mostra de l'últim que hem estat treballant: els colors primaris i secundaris.
Una manera molt interessant d'aprendre'ls és creant el nostre propi cercle cromàtic.


14-1-2013
Horitzó, perspectiva, línies de proporció, punt de fuga... Són noves eines que estem aprenent a utilitzar per dibuixar. En tenim un bon domini, ho voleu veure?

































9-1-2013
Aquí podeu veure el resultat del nostre treball: La decoració d'hivern del passadís. Us agrada?


DECEMBRE-2012

10-12-2012
Una manera fàcil i divertida de reproduir un mateix dibuix de manera que es pugui veure igual per davant com per darrera: Calcant!

I aquí podeu veure ja col·locat el nostre pessebre-penjant que decora el passadís. Cadascú hem fet la nostra pròpia i personal estrella i entre tots vam pintar i retallar les figures. Maco, oi?


3-12-2012

Aquí podeu veure el nostre mural sobre els diferents elements del dibuix: el punt, el to i la proporció.

 Sobre aquest últim element, la proporció, hem fet un treball molt interessant i divertit per entendre el què és un dibuix proporcionat i el què seria un totalment desproporcionat. En aquestes dues filmacions podeu gaudir amb el resultat de les nostres creacions.
 


NOVEMBRE-2012

27-11-2012
Ja ha arribat l’Advent!
En aquestes filmacions ens podeu veure treballar en grup, aprenent els uns dels altres, amb l’objectiu de guarnir el nostre passadís amb motius nadalencs, per tal d’ambientar l’escola en aquesta època de l’any tant bonica per tots. Farem un pessebre penjat de la paret del passadís amb un fons d’estrelles que també penjaran. Ja el veureu quan l’acabem!




12-11-2012
Treballem "El Punt" com a eina per pintar. Sense dibuix previ, sense cap línia, sense cobrir..., només els punts de colors fabricats a les oueres, les nostres fàbriques de color.
Aquí teniu el resultat. Veieu només punts...?

I aquestes són les nostres fàbriques de colors:












6-11-2012
Ja està del tot complet el nostre mural de passadís sobre la Georgia O'Keeffe. El voleu veure?


5-11-2012

Avui acabem el treball amb pintura sobre un dels temes de la Georgia O’Keeffe. Com podeu apreciar, les oueres ens són un material imprescindible que, per sort, tenim molta facilitat per aconseguir. Aquestes oueres de cartró, amb nosaltres tenen una segona vida i els seus receptacles pels ous es transformen a les nostres mans amb petites “fàbriques de colors”.













Una vegada acabada la feina, en aquestes dues filmacions, podeu apreciar la varietat de resultats: tants com persones som a l’aula. Això de l’art és ben personal!! La primera imatge és l’original. Amb el visionat de tot el conjunt s’obté una sensació interessant. Esperem que ho gaudiu.





OCTUBRE-2012

29-10-2012

Avuí hem començat a treballar un altre dels quadres de la Georgia O'Keeffe. Aquesta vegada amb pintura. El més interessant és trobar els colors i les tonalitats fent nosaltres mateixos les barreges personalitzades.
En aquestes fotografies ens podeu veure treballant.














22-10-2012

Recordeu el procés de creació del quadre de la Georgia O'Keeffe? En aquestes dues filmacions en podeu veure el resultat. N'hi ha tantes interpretacions com persones diferents som a l'aula, i totes increibles! La primera és l'original, amb quina us quedeu? ...Jo no puc triar, m'agraden totes!




16-10-2012

Hem entrat de ple en la tardor. Les fulles seques premsades les hem preparat per crear una composició que després plastificarem.

En un dels vídeos podeu veure com treballem, en l’altre apreciareu el resultat final i, en la fotografia, com ha quedat el passadís quan l’hem decorat.

A nosaltres ens ha agradat molt, i a vosaltres?





























































8-10-2012

Mireu quina concentració i quin ambient de treball. És per això que ens surten tan bé els dibuixos!




Com us deia en l'entrada anterior, podeu seguir tot el procés de creació fins veure els quadres acabats. Avuí hem començat a aplicar els colors. Hem trobat molt interessant això de fer barreges amb les ceres!



1-10-2012

Ja ens hem posat a treballar amb l'obra de la Georgia O'Keeffe. Comencem a reproduïr un dels seus quadres: Fulles de tardor.
Des d'aquí podeu fer un seguiment a tot el procés de creació, des de la làmina en blanc fins a el ja quadre acabat.
Avuí hem començat a dibuixar les fulles a llapis en la làmina de dibuix.

Una altra feina molt important és conèixer l'atista: la seva vida, les característiques principals de la seva obra... Compartim coneixements, intercanviem informacions, contrastem dades i completem la fitxa de l'autora tot fent treball cooperatiu i aprenent els uns dels altres.






SETEMBRE-2012

24-09-2012

Benvinguts i benvingudes de nou al nostre espai d'exposició.
Aquest curs hem començat treballant la Georgia O'Keeffe.
Què..., quí és la Georgia O'Keeffee? Tot seguit us en fem cinc-cèntims:



MAIG-2012

Durant aquest curs hem treballat en grup en moltes ocasions. Aquesta manera de fer ens facilita la cooperació i crea sinergies molt interessants en el grup, on el resultat sempre acaba sent més que la suma de les parts.

Les fotografies que veureu són de la confecció d’un parell de collages al passadís i, com no, dels nostres invents!

Cliqueu per veure el collage.                                   Cliqueu per veure els invents.